În colaborare cu EdicomEdizioni și cu sponsorizarea FederlegnoArredo și Assotende, Nice și Green Building Connected Italia au promovat și organizat un seminar dedicat arhitecților, inginerilor și designerilor pe tema "Conectat în viață". Cum tehnologia în clădiri poate face casele mai confortabile. Evenimentul a reunit aproximativ 80 de arhitecți și designeri în TheNicePlace, cu experți în domeniu și profesori care au luat parte în calitate de vorbitori.
În special, participanții au inclus pe Mauro Roglieri, secretar al capitolelor Veneto și Friuli-Venezia Giulia din GBC Italia și directorul general al MR Energy, Michele De Carli, profesor asociat în domeniul energiei și construcțiilor de la Universitatea din Padua și Alberto Cecchetto, profesor universitar la Universitatea IUAV de la Veneția și proprietar al Studio Cecchetto. Roglieri a subliniat rolul GBC în publicarea temelor legate de durabilitatea ecologică, depășind dincolo de eficiența energetică, pentru a lua în considerare clădirea dintr-o perspectivă holistică: "Sustenabilitatea este ceea ce toată lumea vorbește și ne fixează toate obiectivele importante și fundamentale pe care trebuie să le realizăm. Deciziile care trebuie luate necesită un dialog constant, deoarece interesele și interlocutorii din jurul mesei sunt numeroase și diverse și este nevoie de o limbă comună ". Toți vorbitorii au subliniat modul în care confortul ambiental devine din ce în ce mai mult un factor-cheie în valorificarea clădirilor, deoarece calitatea construcțiilor de case și birouri are o influență semnificativă asupra sănătății psihofizice și a productivității activităților care au loc acolo.
Deosebit de remarcabil a fost contribuția lui Massimo Riggio, directorul general al departamentului de marketing de la Nice, care a descris oferta largă a companiei de sisteme inteligente de acasă și de automatizare a clădirilor, mai ales soluții pentru controlul iradierii și a luminii naturale, definind tendințele de creștere ale Smart Home. Smart Home Technologies se așteaptă să crească, de la 7,9 miliarde de dolari în 2017 la 27,2 miliarde de dolari în 2022 doar în Europa, conform previziunilor Statista. În 2018 observatorul Doxa a raportat, de asemenea, că în Italia, un italian din patru are cel puțin una în special în ceea ce privește aerul condiționat, încălzirea și securitatea. Se estimează că locuința automatizată este în valoare de 10% mai mult - se înregistrează o creștere a cererii de cazare cu prevederea instalării de sisteme hi-tech și 24% o renovare unde include, de asemenea, elemente de automatizare în proiectul lor ".
A doua parte a prezentărilor a fost dedicată unui schimb de opinii în rândul reprezentanților unora dintre companiile bine cunoscute din domeniu - Bandalux iGuzzini, Clivet și Manens Tifs - care au analizat cele mai recente produse și sisteme disponibile pe piață și au prezentat istoricul cazurilor clădiri certificate cu performanțe ridicate de confort