Un proiect Nice pentru a stimula 100% reciclarea

05/04/2018
de catre


Respectul pentru mediu și îmbunătățirea calității vieții sunt două dintre principalele concepte care conduc Nice în activitatea sa. Ne angajăm să definim scenariul nostru de sustenabilitate prin cercetarea materialelor și designului ecologic compatibil, inclusiv ambalarea produselor, a instrumentelor tipărite și a structurilor temporare ale expozițiilor care vor da viață noilor instrumente utile.

Primul pas în acest scenariu este reutilizarea creativă, numită "upcycling", a unor mobilier realizate pentru standul de la Nice la R + T 2018 din Stuttgart.

Când se reciclează ceva - de obicei, materiale plastice, hârtie, metale sau sticlă - este descompusă, astfel încât materialele de bază recuperate pot fi refolosite pentru a face ceva nou. Pe de altă parte, upcycling înseamnă utilizarea creativității pentru a transforma obiectele în produse noi de o calitate mai bună, care au o valoare mai mare decât cele originale, reducând astfel consumul de materii prime noi.

Urmand aceasta filozofie, partile standului nostru R + T 2018 vor fi reciclate pentru a crea obiecte simple de zi cu zi si gadgeturi de la Nice: textilele de cabina vor deveni cumparatori si rucsaci pentru uz cotidian, podeaua cabinei va da viata jucariilor din lemn de tip snap-fit forma diferitelor animale mici.

Acest proiect face parte dintr-o abordare a responsabilității ecologice pe care o implementăm în activitățile noastre zilnice. De exemplu, tacamurile folosite la standul de la Nice în timpul expoziției R + T 2018 reprezintă un exemplu concret al economiei circulare: toate articolele au fost fabricate în întregime din materiale naturale compostabile din surse regenerabile și 100% reciclabile. Acestea au fost eliminate în coșul de gunoi organic, pentru a fi transformate în compost, un îngrășământ natural pentru utilizarea pe plante și grădini.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu